Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE DÖNÜŞÜM: İŞ YERİNDEN BAĞIMSIZ ÇALIŞMA VE DİJİTALLEŞME

Yıl 2022, Cilt: 3 Sayı: 2, 162 - 171, 26.12.2022

Öz

Dijitalleşen dünya ve iş süreçleriyle birlikte insan kaynakları yönetimi de değişim ve dönüşüm içerisine girmiştir. Bu değişim insan kaynakları yönetiminin tüm fonksiyonlarında görülmektedir. Bunların başında iş yerinden bağımsız çalışma gelmektedir. İş yerinden bağımsız çalışma, diğer bir değişle uzaktan çalışma, dünyayı etkileyen pandemi dönemi ile önemini arttırarak işletmeler tarafından benimsenmiştir. Ev ve ev dışında internet imkânının olduğu farklı yerlerden çalışma imkânını sunan bu yeni iş modeli için işletmelerin teknolojik altyapısının oluşturulması gerekmektedir. Bu da dijitalleşmenin işletmeler açısından önemini göstermektedir. Hazırlanan bu çalışma ile insan kaynakları yönetiminin dönüşümü bahsedilen olgular ekseninden anlatılmak istenmiştir. Bu amaçla önce iş yerinden bağımsız çalışma ve dijitalleşme kavramları değerlendirilerek ele alınmıştır. Araştırma türünde ele alınan çalışma ile önemi artan iş yerinden çalışmanın insan kaynakları yönetiminde dijitalleşme aracılığı ile nasıl geliştiği anlatılmak istenmiştir. Bu şekilde gelecekteki çalışmalar açısından önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir.

TRANSFORMATION IN HUMAN RESOURCES MANAGEMENT: WORKING INDEPENDENTLY OF THE WORKPLACE AND DIGITALIZATION

Yıl 2022, Cilt: 3 Sayı: 2, 162 - 171, 26.12.2022

Öz

With the digitalizing world and business processes, human resources management has also entered into a change and transformation. This change is seen in all functions of human resources management. One of these is working independently from the workplace, as remote working. Working independently from the workplace, in other words, working remotely, has been adopted by businesses by increasing its importance with the pandemic period affecting the world. Because of this new business model, which offers the opportunity to work from different places where there is internet opportunity, it is necessary to establish the technological infrastructure of the enterprises. This shows the importance of digitalization for businesses. With this study, the transformation of human resources management is aimed to be explained in the axis of the mentioned facts. Therefore, firstly, the concepts of working independently from the workplace and digitalization were evaluated and discussed. The study type of research is aimed to explain the work from the workplace, which has increased importance and has developed through digitalization in human resources management. In this way, it is thought to be an important resource for future studies.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sinem Sönmez

Nurdan Kalaycı

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sönmez, S., & Kalaycı, N. (2022). İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE DÖNÜŞÜM: İŞ YERİNDEN BAĞIMSIZ ÇALIŞMA VE DİJİTALLEŞME. Journal of Management Theory and Practices Research, 3(2), 162-171.